Internet in je camper


Als je internet in je camper wilt hebben, zijn er verschillende opties om te overwegen, afhankelijk van je behoeften, locatie en reisplannen. Hier zijn enkele adviezen:

 1. Mobiele hotspot: Een mobiele hotspot is een draagbaar apparaat dat een mobiele dataverbinding omzet in een Wi-Fi-netwerk. Je kunt een mobiele hotspot krijgen via je mobiele provider. Zorg ervoor dat je een dataplan hebt dat voldoende dekking en snelheid biedt voor je behoeften.

 2. 3G/4G/5G USB-modem: Als je al een 3G-, 4G- of 5G-USB-modem hebt, kun je dit gebruiken om een internetverbinding tot stand te brengen. Sluit het modem aan op een USB-poort van je computer of een speciale router voor een draadloos signaal.

 3. Draagbare Wi-Fi-router: Overweeg het gebruik van een draagbare Wi-Fi-router die is ontworpen voor mobiel gebruik. Deze routers kunnen verbinding maken met mobiele netwerken en een Wi-Fi-netwerk uitzenden voor al je apparaten.

 4. Satellietinternet: Voor afgelegen gebieden waar mobiele dekking mogelijk niet beschikbaar is, kun je overwegen om satellietinternet te gebruiken. Er zijn draagbare satellietinternetoplossingen beschikbaar, maar houd er rekening mee dat deze vaak duurder zijn en dat de snelheden beperkt kunnen zijn.

 5. Wi-Fi op campings: Veel campings bieden tegenwoordig Wi-Fi voor hun gasten. Controleer van tevoren of de camping waar je verblijft Wi-Fi aanbiedt en of er kosten aan verbonden zijn.

 6. Externe antenne: Het installeren van een externe antenne kan de signaalontvangst verbeteren, vooral als je je in gebieden met zwakke dekking bevindt. Zorg ervoor dat de antenne compatibel is met het type signaal dat je gebruikt (bijvoorbeeld 4G).

 7. Data- en roamingplannen vergelijken: Als je van plan bent om internationaal te reizen, vergelijk dan de data- en roamingplannen van verschillende providers om de meest kosteneffectieve optie te kiezen.

 8. VPN gebruiken: Overweeg het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) voor extra beveiliging, vooral als je gebruikmaakt van openbare Wi-Fi-netwerken.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en kwaliteit van internetverbindingen kunnen variëren afhankelijk van je locatie. Het is een goed idee om flexibel te zijn en verschillende opties te overwegen op basis van je specifieke behoeften tijdens het reizen met de camper.


Eigen internet, overal!

Kom je eindelijk op die mooie camping of camperplaats of sta je ergens waar men zegt wifi te hebben, je logt in en...werkt het weer niet.

Wat vervelend vooral omdat we steeds meer digitaal doen. Maar dat los je toch zo op. Neem je eigen mobiele draagbare router mee.

 

Wat heb je bijvoorbeeld nodig?

 • Simkaart om G4 of G5 van je provider te ontvangen. Ik zelf heb een onbeperkt abonnement bij KPN. Bij deze provider kan je gratis een duo simkaart aanvragen ( als je daar je abonnement hebt uiteraard)
 • Mobiele router, hiermee maak je je eigen Wifi-Hotspot, dat doe je met een extra ( tweede) simkaart van je telefoon welke je in het apparaat ( de draadloze mobiele router) steekt.
 • Uiteraard een laptop of ander apparaat wat met wifi communiceert.

 

Mobiele router: Zelf heb ik gekozen voor de mifi router van  TP-Link 600Mbps 4G LTE met geavanceerde Cat11 Dual Band. Hier past zelfs ook nog een SD-kaart tot 32G in. Met opgeladen ingebouwde batterij ( via usb snoertje) heb je een speelduur tot 15 uur. Deze TP Link is voorzien van een kleurenscherm, traffic control, en bied ondersteuning voor 32 aparte wifi apparaten (M7650)