Het schoonmaken van de buitenzijde van een camper


Het schoonmaken van de buitenzijde van een camper is belangrijk om de levensduur van het voertuig te verlengen en ervoor te zorgen dat het er goed uitziet. Hier zijn enkele tips voor het reinigen van de buitenkant van je camper:

  1. Regelmatig wassen: Was de buitenkant van de camper regelmatig om vuil, insecten en andere verontreinigingen te verwijderen. Gebruik een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor het oppervlak van je camper.

  2. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen: Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de lak of het oppervlak van de camper kunnen beschadigen. Kies voor reinigingsmiddelen die specifiek zijn ontworpen voor campers of auto's.

  3. Spoel grondig af: Zorg ervoor dat je de camper grondig afspoelt om alle zeepresten te verwijderen. Resten van reinigingsmiddelen kunnen de lak beschadigen en vlekken achterlaten.

  4. Vermijd schurende materialen: Gebruik zachte sponzen of borstels om krassen op het oppervlak te voorkomen. Vermijd schurende materialen zoals schuursponsjes.

  5. Behandel vlekken snel: Als je merkt dat er vogelpoep, boomhars of andere vlekken op de camper zitten, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Deze stoffen kunnen de lak beschadigen als ze te lang blijven zitten.

  6. Polijst de camper: Af en toe polijsten kan helpen om de glans van de camper te behouden en kleine krassen te verminderen. Gebruik een hoogwaardige camperpolish voor het beste resultaat.

  7. Controleer en onderhoud afdichtingen: Controleer regelmatig de afdichtingen rond ramen, deuren en luiken. Zorg ervoor dat ze in goede staat verkeren om lekkages te voorkomen.

  8. Controleer het dak: Vergeet niet het dak van de camper te inspecteren en schoon te maken. Controleer of er geen vuil, bladeren of andere deeltjes zijn die de afvoeropeningen kunnen verstoppen.

  9. Bescherm de camper tegen de elementen: Parkeer de camper indien mogelijk in de schaduw om blootstelling aan de zon te verminderen. Dit kan helpen bij het behoud van de lak en voorkomen dat materialen zoals rubber en kunststof verslechteren.

  10. Onderhoud chroom en metalen delen: Als je camper chroom of metalen accenten heeft, zorg er dan voor dat je deze regelmatig reinigt en beschermt tegen roest.

Onthoud altijd om de instructies van de fabrikant van je camper op te volgen en gebruik producten die geschikt zijn voor het specifieke oppervlak van je voertuig.


Dit is het Clean pakket, hierin zit de Halve liter werkfles met een liter concentraat, als u voor het eerst dit wilt gaan gebruiken dient u te werken met de gebruiksklare halve liter hierop is namelijk de werkwijze en de streepverdeling vermeld. Werk uitsluitend via de vermelde handleiding, als u vragen heeft kunt u ons mailen en wij beantwoorden dit dan direct, wij geven echter geen tips op het gebied van de mengverhouding, dit i.v.m. aansprakelijkheid.

Gebruiksklare Shampoo 0,65L Clean 123 is een sterk reinigende shampoo zonder toevoeging van geur- of kleurstoffen. Clean 123 wordt toegepast bij het reinigen van ex- en interieur van caravan of camper. Met Clean 123 verwijdert u snel het eerste vuil zoals remmenstof, zwarte strepen, vliegen, etc.

TIP ! Gebruik de shampoo ook als, vliegenverwijderaar, velgenreiniger, interieur reiniger, kunststof oppervlakken enz....

 


Gebruiksaanwijzing

Nevel deze gebruiksklare shampoo op een van te voren nat gemaakt oppervlak. Spuit expliciet van onder naar boven de strepen in. Bewerk het dak als laatste waarbij het volledige object wordt nat gespoten om alle kans op lekstrepen te voorkomen. Naast het ingespoten gedeelte komt de shampoo vanzelf door borstel en of spons. Werk in haalbare oppervlakken en laat de shampoo niet opdrogen. Na het wassen met ruim water het oppervlak afspoelen. Hierna verdient het aanbeveling om het oppervlak weer in de wax te zetten. Navullen met de 1 liter verpakking concentraat. Streep 1 is de verdunning waarmee u nu heeft gewerkt. Streep 2 is sterk vervuild en streep 3 is extreem vervuild. Vervolgens aanvullen met leidingwater. 1 vulling is voldoende om een caravan van 5 meter opbouw te reinigen. Let op: Niet in de volle zon of bij hoge temperaturen verwerken of in geval van lakverkrijting.