De Omnia camper oven


De Omnia camper oven is een compacte oven die speciaal is ontworpen voor gebruik in campers en caravans. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van de Omnia camper oven:

 1. Leer de Omnia kennen: Voordat je begint, neem de tijd om vertrouwd te raken met de Omnia. Begrijp hoe de verschillende onderdelen werken, zoals de bakvorm, het deksel en de roestvrijstalen ring.

 2. Kies geschikte recepten: De Omnia is ideaal voor het bakken van gerechten zoals brood, muffins, quiches en zelfs ovenschotels. Kies recepten die geschikt zijn voor een compacte oven en die passen bij de beperkte ruimte van de Omnia.

 3. Vet de bakvorm in: Om te voorkomen dat voedsel blijft plakken, vet de bakvorm van de Omnia in met boter, olie of gebruik bakpapier.

 4. Voorverwarm de Omnia: Verwarm de Omnia kort voor voordat je het deeg of beslag erin plaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en een beter bakresultaat.

 5. Beheer de warmte: De Omnia maakt gebruik van warmte die van bovenaf komt. Let op de temperatuur en pas deze indien nodig aan. Houd er rekening mee dat de baktijd kan variëren van traditionele ovens.

 6. Roteren van voedsel: Draai het voedsel halverwege het bakproces om voor een gelijkmatige garing, omdat de warmte voornamelijk van boven komt.

 7. Controleer regelmatig: Houd de voortgang van het bakken in de gaten. Gebruik een tandenstoker of een mes om te controleren of het deeg gaar is.

 8. Experimenteer met recepten: De Omnia is veelzijdig, dus experimenteer met verschillende recepten en ontdek wat het beste werkt voor jouw smaak en behoeften.

 9. Bewaar de Omnia goed: Berg de Omnia goed op om schade te voorkomen. De bakvorm kan in de roestvrijstalen ring worden opgeborgen en het deksel kan worden vastgezet om ruimte te besparen.

 10. Reiniging en onderhoud: Laat de Omnia afkoelen voordat je het schoonmaakt. De meeste onderdelen kunnen met warm water en milde zeep worden gereinigd. Controleer de gebruiksaanwijzing voor specifieke reinigingsinstructies.

Onthoud dat het gebruik van de Omnia een beetje experimenteren kan vergen om de beste resultaten te behalen. Probeer verschillende recepten uit en pas waar nodig de baktijd en temperaturen aan


De Omnia camper oven is een handig klein oventje waarmee je kunt bakken.

Waarmee je eten kunt koken op

 • een gastoestel
 • een spiritusbrander
 • een elektrische kookplaat. 

Zo goed als alles wat je in een gewone oven kan klaarmaken, kun je met een Omnia camper oven ook klaar maken.

De pan bestaat uit 3 delen

 • een roestvrij stalen onderstel
 • een aluminium bakvorm
 • een rood afgelakte deksel met kleine stoomopeningen

Deze onderdelen worden altijd samen gebruikt en zorgen voor een onder- en boven warmte, net zoals bij een gewone oven.


De Omnia kan op alle soorten kooktoestellen worden gebruikt, met uitzondering van een inductiekookplaat.
Bij een correct ingestelde warmte is de bereidingstijd in een Omnia hetzelfde als in een gewone oven. De Omnia camper oven gebruiken zonder thermometer kan in het begin wat lastig zijn.

Kooktoestellen hebben een verschillend vermogen... dus het is een kwestie van uitproberen. Wees voorzichtig met de temperatuur want het kan al gauw te warm worden. Gebruik altijd je thermometer.

Neem zodra het gerecht klaar is, de bakvorm van het onderstel en verwijder de deksel. Let op de pan is heet, gebruik altijd je oven handschoenen.

Anders zal het bak en braad proces verder gaan vanwege de restwarmte in de oven.


In de gebruiksaanwijzing staan tips waarmee je sneller de juiste temperatuur weet te vinden. Ook staan hier 4 verschillende recepten in om alvast wat inspiratie op te doen. Want je het kunt zo gek niet bedenken of je kunt het in de Omnia campingoven klaar maken!

Wil je graag een handvat toevoegen aan je Omnia campingoven? Kies dan voor de Gimex pannengreep, deze past perfect om de rand van de Omnia oven.

 

TIP: Gebruik eens fryer ovenfrietjes 😋, maar doe er niet te veel te gelijk in anders worden ze niet knapperig.

 


Uitbreidingen voor de Omnia


De Omnia 2.0 duo siliconen vorm is een set van 2 ronde bakvormen waarmee jij de lekkerste cakes kunt maken in je Omnia oven.

Maak je op de camping al vaak gebruik van je Omnia campingoven? Om nog meer recepten te kunnen maken kun je kiezen om er een siliconen vorm bij te kopen. Zo kun je nog vaker gebruik maken van je Omnia! De siliconenvormen zijn pasklaar voor de Omnia Campingoven, maar kunnen ook apart worden gebruikt.

De vorm is bestand tegen een temperatuur van -30 tot +260°C. Reinigen met water en afwasmiddel is belangrijk voor het eerste gebruik. Cakes laten nog makkelijker los wanneer de vorm eerst wordt ingesmeerd met wat bakvet of olie.


Het Omnia ovenrooster bakt voorgebakken brood, zoals bake-off, probleemloos in uw Omnia campingoven.


Omnia opbergtas

In de Omnia opbergtas kun je jouw Omnia oven veilig opbergen en meenemen!


Omnia kookboek Van brood en wat lekkers voor bij de koffie tot vis, gehakt, kip, vlees en groente gerechten en zelfs recepten om de lekkerste taco's, gepofte aardappels en pizza's te maken. 46 lekkere recepten en tips om het koken met een Omnia oven nog leuker te maken!

128 pagina's dik, compact van formaat en vol nieuwe kookinspiratie!


Deze 5-delige Omnia voordeelset bestaat uit de Omnia oven, ovenrooster, silconen bakvorm, opbergtas en pannenlappen.